Tilpas dine videoer til højformat

Tidligere var det ret ilde set, hvis man vendte sine videoer og billeder i højformat på telefonen. Det var i høj grad for dem, der ikke kunne finde ud af det. Nu er tendensen vendt, og hvis du ikke filmer i højformat, så vil dine videoer ikke længere rangere så godt. Så der er altså mange fordele ved at kunne filme i højformat. Her er telefonen og en gimbal virkelig vejen frem for dig. Herunder har vi samlet lidt grunde til, hvorfor du skal vende dit videoformat samt lidt tips til, hvordan du bedst gør det.

Udstyr

Generelt er det godt at have udstyret i orden, når man filmer. Ved højformat til Instagram Reels og TikTok behøver du ikke et film- eller spejlreflekskamera for at være med. Her kan telefonen nemlig sagtens være din bedste ven, så længe det er en nyere model. Langt de fleste nyere telefoner har nemlig 3-4 kameraer, og det kan virkelig komme dig til gode. Det eneste, der kan være smart, er en gimbal og et stativ til at holde din telefon. En gimbal er et håndholdt stativ til telefonen, som kan sikre dig mod rystelser. De fleste har også en mindre fod, hvor du kan filme fra, så det hele er helt i ro. De kan desuden fås i mange forskellige prisklasser. Især det stillestående billede er vigtigt i reels, hvor baggrunden ikke må skifte, men motivet skal. Det kan være at hoppe ind i et nyt sæt tøj eller manipulere lidt med billedet.

Trends

Det er vigtigt at holde øje med trends. Det kan være en bestemt dans, musik eller noget helt tredje. Det er nemlig en nem måde at få flere til at se sine videoer. Der er naturligvis de klassiske med at skifte tøj, men det kan gøres på mange forskellige måder. Desuden er flere højformatvideoer med produkter også begyndt at komme frem. Det kan være et massageapparat, der viser, hvordan man bruger det. Eller fordelene ved en bestemt hudcreme. Eller hvorfor man skal handle ved lige præcis dén virksomhed. Mulighederne er altså utroligt mange, men det er vigtigt at følge med tiden. Det er nemlig med til at definere, hvor mange, der ser din video. Er du i tvivl om trends? Så kan en hurtig internetsøgning virkelig hjælpe dig godt på vej. Så det er bare at få vippet kameraet op i højformat og ud at skyde en masse lækkert content.