Er der travlt på kontoret? Her er tre gode råd

Det er sjovt at have travlt, men det er ikke fedt, når man ikke kan nå det hele. Når man ikke når at besvare alle sine kunders opkald, når at planlægge sin SoMe-kampagne eller må arbejde over for at få hele læsset med. Det er der heldigvis råd for. Herunder har vi samlet lidt råd og vejledning til dig, der står som leder på et kontor, hvor enderne har svært ved at mødes i hverdagen.

Få uddelegeret opgaver

Det er vigtigt, at der er et klart overblik over, hvem der har ansvaret for hvad på kontoret. Det har nemlig kæmpe betydning, når tingene spidser til og man skal udnytte sin tid optimalt. Derfor er det vigtigt at have en klar ansvarsfordeling. Som leder kan man uddelegere eller tage et møde, hvor folk selv sætter sig på opgaverne. Møder kan være med til at styrke følelsen af medbestemmelse og -ansvar, som er yderst vigtigt i tider, hvor man skal løbe lidt hurtigere for at kunne følge med arbejdspresset.

Få én til at se det udefra

Hvis det er svært at optimere arbejdsgangen indefra, så kan det være en god idé at få en anden til at kigge på det. Det kan være en leder med kompetencer fra en anden afdeling eller alternativt en konsulent. Det vigtigste er naturligvis, at det er en, der har indgående kendskab til arbejdsgangen på kontoret. Men det kan være, at der er nogle processer i hverdagen, der bliver udført dobbelt eller kan optimeres på nogle punkter, som kan være svære at se, når man selv står i det. Det er altså tilladt at bede om hjælp, også når tingene skal gå hurtigt.

Få ekstern hjælp

For mange kan det være rigtig god idé at få ekstern hjælp. Det kan for eksempel være ved hjælp af en kontorservice, som kan hjælpe med at tage telefonen og besvare henvendelser. Det er ofte en rigtig god løsning, da sådanne firmaer er specialiserede i at håndtere god kundeservice. Virksomheder, der tilbyder at tage telefonen for dig kan også ofte hjælpe med flere elementer af kontorarbejdet. Nogle tilbyder at svare mails, andre igen at samle op på sager, så du kan få indhentet det tabte. Det kan altså i høj grad betale sig at overveje en god kontorservice som kompagnon til det eksisterende kontor. Lyder det som noget for dig? Så er du kun en googlesøgning væk fra den rigtige løsning.